Lawendowy-pałacyk

Portal dla współczesnego człowiek

ów olej wytłaczany jest w niskiej temperaturze z pestek owoców drzew marula

Do obecnej pory powszechnie oleje były używane zwłaszcza w kuchni. Natomiast obecnie jeszcze bardziej doceniany jest ich pozytywny sposób oddziaływania na organizm, przez to różne oleje mają duże zastosowanie w kosmetyce.
Lecz, aby przetestować ich pozytywny wpływ na ciało, albo włosy nie musisz czerpać z pomocy wykwalifikowanej kosmetyczki.
Dziś wyszukać je da się na półkach sporej liczby sklepików z z kosmetykami BIO.
Dobór olejów bywa zadziwiająco spory, więc przy wyborze tego konkretnego, trzeba pomyśleć, jaki rezultat zamierzamy osiągnąć po jego użyciu oraz dopasować do tego dane właściwości oleju.



Niektórym z najbardziej docenianych i wielokrotnie nabywanych staje się olej marula. Olej ten wytłaczany zostaje w niskiej temperaturze z pestek owoców drzew marula i ma oleistą, rzadką konsystencję i delikatny zapach.
Posiada naprawde szerokie zastosowanie, dzięki czemu jest skuteczny w każdej sytuacji. Warto poznać, jakiego typu posiada olej marula właściwości.
Ma korzystne działanie na włosy i skórę na głowie. Systematycznie używany, pomoże wygrać z problemami takimi jak na przykład sucha skóra, czy łupież.
Włosy dostaną przez to połysku, blasku i gładkości oraz będą rzadziej wypadały.
Najczęściej jednak jest przydatny w kosmetyce cery. Właściwy jest do pielęgnowania odwodnionej skóry, suchej i podrażnionej.
Doceniany jest nie tylko w problemach ze zmarszczkami, ale również z pryszczami. Tłuszczowe kwasy pomagają utrzymywać dobre nawilżanie cery, natomiast witamina C niweluje i łagodzi zapalenie. Dzięki swojej bardzo lekkiej konsystencji szybko wchłania się i nie zapycha porów.

Autor: płukanie włosów kawą

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *